I dag lagde vi kafe på avdelinga til 1. måltid. Det sto pizzasnurrer på menyen og avdelinga ble rigget med flere småbord med duk og pynt. Barna fikk penger og måtte stå i kø for å kjøpe mat og velge seg plass og sitte. Kjempesuksess og alle spiste masse for det var gøy å handle på kafeen. Her fikk vi øvd på å stå i kø, kommunisere, balansere mat på tallerken, hente nye penger osv

 

Mandag blir vår turdag fremover og i dag gikk alle avgårde for en tur i skogen vår. Vi øvde på å gå fint på rekke to og to langs sykkelstien og holde oss inn i siden. I skogen fant vi munkelus, skolopender og biller- gøy å snu steiner og se hva vi finner under. Etter å ha vært der en stund gikk vi videre til " Landet" hvor vi lekte litt og spiste nista vår før vi tok turen ned til Lilla igjen. Deilig vær å være ute i fint vær så mange fornøyde og glade barn!

I tiden fremover vil vi fokusere på vennskap i samlingstunden.

-Hva er det å være en venn?

-Hvordan skal vi oppføre oss mot hverandre?

-Og hvordan skal vi ikke oppføre oss.

-Hvordan kjennes det ut når noen er stygge mot en.

Bamsen vår "Teddy" blir med i noen samlinger og vi forteller historier, eventyr, sanger ol om temaet.

Vi avslutter temaet med en BAMSEFEST torsdag 7 september og da kan barna ta med seg favorittkosedyret sitt i barnehagen.

I dag gikk turen oppover bakken ved MHwirth på jakt etter bjørnebær: ikke alle var helt modne enda men vi fikk plukket nok til at alle fikk smake. De var nok litt sure men det gjorde ikke noe. Vi får prøve igjen neste uke og se om flere er modne for bjørnebær er GODT!!!

Da er vi igang med et nytt barnehageår på Lilla. Mange kjente barn og voksne som gikk på bhg i fjor samt noen nye som vi gleder oss til å bli bedre kjent med.

De første ukene fokuserer vi på å bli kjent på avdelinga, bli kjent med barn og voksne, bli vant til nye rutiner samt leke og ha det gøy sammen.

Vi ønsker å få et godt samarbeid med foreldre så ikke vær redd for¨å spørre om det dere lurer på.

Vi gleder oss!

Neste reisemål: Colombia!

Vi skal lære masse om landet, kikke på bilder, lage flagget og lære noen ord på spansk som er det offisielle språket i Colombia. På slutten av uka tar vi turen med Maritippens eget flyselskap og reisenervene begynner å kjennes allerede! <3 

Vi gleder oss! laughing 

Hei og Hå!!

Nå var en kjempe fin 17 mai feiring over og vi gleder oss til neste uke hvor vi skal begynne å lære litt om trafikken, og trafikkregler.

Vi kommer til å kikke litt på de forskjellige skiltene i samling og deretter se om vi kan finne de når vi går på tur. Vi skal øve oss på trafikklysene og hva de forskjellige fargene betyr. Vi tar med trafikken inn i leken, og øver oss på reglene når vi er ute å sykler, vi tar oss også noen bussturer hvor vi må følge godt med etter forgjengere og andre biler!

Dette blir spennende!laughing

Nå er vi i full gang med 17 mai forberedelsene, og vi har Norge som tema frem til feiringen. Vi har laget et stort norgesflagg felles, og vi har fargelagt hvert vårt lite flagg. Vi har begynt å øve på sangene vi skal synge på 17 mai feiringen her i barnehagen og vi har pratet litt om Norge og sett litt på hva som er "typisk norsk". Vi kommer til og fortsette å synge sangene, og øve på å gå i toget og hvordan vi skal holde flagget. I morgen Torsdag skal vi reise til høyfjellet og spise litt kvikk lunch på toppen. Vi gleder oss! Vi skal også kose oss med vafler til andre måltid. Og det er vel litt typisk norsk!smile

Forrige uke lærte vi litt om landet Somaila. Vi reiste avgårde og det var en lang flytur foran oss, men kaptein Mosidah førte oss trygt frem. Da vi kom frem kjente vi at det var veldig godt og varmt. Deretter dro vi på besøk til noen lokale hvor vi fikk servert deilig frisk frukt, og det smakte etter den lange flyturen! Vi dro litt videre og fikk være med på en liten safari, og der fikk vi se mange forskjellige dyr som lever der. Spennende! Vi tok turen hjem igjen og måtte sove på den lange flyturen. Da vi kom hjem igjen ble vi servert nydelig kake som foreldrene til Mosidah hadde laget til oss. Iløpet av uken har vi også lært oss noen ord, og vi har laget det flotte flagget!

Våren er i anmarsj, og vi følger med og ser etter vårtegn. Vi har vært på tur og funnet hestehov, vi følger med på ei maurtue langs veien, og ser utviklingen som skjer når maurene vekkes til liv. Vi skal i gang med å så tomatplanter og samler til dette inn tomme druebeger. Vi synger sanger om våren og om fuglene som vender tilbake.

Underkategorier