"Livet i fjæra" er hovedtema fremover. vi lærer litt om hva som lever i sjøen som fisk-torsk, makrell o.l, reker, krabber, skjell, tang osv. Vi ser på bilder, finner tang og krabber i sjøen og ser på og synger sanger og forteller historier.

Mel: lofottorsk

En liten krabbe det er jeg

og se nå krabber jeg i vei.

Krabbe krabb krabb krabb

krabbe krabb krabb krabb

krabbe krabb krabb krabb

 

 

Nå er vi ferdig med 17. mai tema. Vi har lært om flagg, sunget mange 17 mai sanger og hørt på marsjer. Hanne har hatt med seg klarinetten og spilt for oss og barna skulle gjette sanger. Kjempegøy. 16. mai feiret vi på barnehagen sammen med Lilla. Vi hadde tog inne pga regnvær og diverse aktiviteter som svampekast, ball på bøtte og potetløp. Masse musikk of moro før vi spiste pølser og is til slutt.

I dag har halve gruppen gått tur til Dreggveien, her fant vi en fotball som vi fikk sparket litt med på den store banen. Gøy å se barna få erfaring med øye-fot koordinasjon.

Vi øver også mye på 17.mai sanger og vår sanger i samlingene om dagen. Så her er det bare å øve hjemme og til den store dagen.

Vi har plantet blomster på avdelingen.

Alle barna fikk hver sin potte med jord, der de la i frø og helte på vann.

Nå må vi passe på at de får nok sol og nok vann i tiden fremover så får vi se hva som skjer

Husk å gi beskjed om barna skal ha fri på inneklemte fridager nå i tiden fremover. 

God påske til store og små! 

I dag har vi gått til tur indianerskogen, det var tungt å gå opp, men så deilig med tur. Vi laget bål og vi hadde klart fiskepakker som vi skulle varme på bålet. Dette var en slager og vi koste oss med alt det gode innholdet i fiskepakken: laks, potet, pastinakk, kålrabi og smør. 

Denne uken har vi to flotte jenter som har fylt to år! De har blitt feiret med samling, sanger, is og kake etter eget valg, krone og gode klemmer. Studentene som skal være hos oss i fire uker fremover har også satt i gang noen gøyale aktiviteter. I går hadde vi hinderløype som det ligger bilder av på bilde siden, og idag har vi vært på tur til butikken med noen få barn og funnet frukt som vi skal smake på. Spennende å se om det faller i smak. Det ligger bilder fra dette også på bildesiden. 

Vi har hatt hinderløype idag hvor vi har øvd på å:

  • balansere
  • krabbe
  • krype
  • hoppe
  • gå sikksakk

 

SJEKK BARNA FOR LUS I HELGEN

Dersom sjekk og behandling for lus skjer samtidig, ser det ut til å redusere antall hodelustilfeller over tid.  Derfor oppfordre vi foreldre og foresatte til å foreta lusesjekken helgen 11.-12. mars, med fortløpende behandling dersom det er nødvendig. Hele familien bør undersøkes

Vi håper at alle som har barn i vår barnehage støtter opp om aksjonen slik at vi i fellesskap kan redusere luseplagen i barnehagen i fremtiden