Hva er Språkleken bravo og hvordan gjør vi det?

Bravo-leken er spesielt utviklet for barnets tre første leveår. Dette er en fase i barnets liv hvor hjernen utvikles i rekordfart, hvor barnets nysgjerrighet og lærevilje er vidåpen og nærmest umettelig.

Språkleken bravo er en lek som fremmer språkutviklingen. Gjennom tidlig presentasjon av skriftspråket kan mer nyansert kommunikasjon bli mulig for flere. Ved å bruke store ordkort kombinert med bilder, konkreter og sansemotoriske aktiviteter blir barn tidligere kjent med skriftspråket og sansene sine.

Bravo har fokus på syn, hørsel, taktilsansen, smak, lukt og motorisk stimulering (åle, krype, henge, fly, rulle og snurre.)

En runde med bravo kan se slik ut:

Vi legger ut fire kategorier med fem kort i hvert hjørne av avdelingen. En av de voksne tar opp en bunke med kort som viser ordet på den ene siden og bildet på den andre. Vi leser teksten for dem høyt og avslutter med jubel og "BRAVO". Etterpå snur vi kortene og leser mens barna får se bildene. Så stokker vi kortene og viser teksten en gang til. Om vi for eksempel har en kategori med krydder, så kan vi lukte, kjenne og smake på dette. Deretter kryper/åler/flyr/henger eller snurrer vi bort til neste kategori. Dette tar ca. 5-10min.

Les mer her:

https://www.youtube.com/watch?v=VamZiR-1aqU

http://bravoleken.no/om-bravo-leken/

http://www.samordningsradet.no/sitefiles/4055/Arkiv_Rapport/2011/nr_5/Spraaklekenbravo2-15.pdf

Nå kommer kalenderen til å være oppdatert med ting vi skal gjøre fremover :) 

Tirsdag 19.09 blir det bamsefest! Da kan alle barna ta med seg en bamse hver så skal vi kose oss sammen med barna på Bølgen. Og Kjetil kommer og skal ha Ole Brumm show! 

Nytt barnehageår er nå igang og vi ønsker barn og foreldre velkommen til avdeling Gul. I tiden fremover vil vi fokusere på trygghet, omsorg og vennskap. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere og ser frem til ett godt samarbeid.

Å leke med vann er fortsatt en kjempe gøy aktivitet!

Alle barna samles rundt den store søledammen og hopper i vannet, leker med spader og bøtter, smaker, kaster og kjenner på vannet. Det er like gøy hver gang!

 

Nå øver vi veldig på å dele på Gul avdeling. Det er mange barn som er glad i å ha lekene for seg selv og ordet "min" går mye igjen. Vi prøver å lære barna at gleden blir dobbelt så stor hvis den deles!

 

Det ligger nye bilder i bildearkivet fra både sommerdager og regnværsdager. Ta en titt!

I dag har vi lekt ute i regnet!

Det var deilig med store sølepytter å hoppe i.

Vannet er gøy å både rulle, plaske og leke med.

 

Vi gleder oss til sommerfest i morgen!