Lek og lær i trygge omgivelser

Stiftelsen Maritippen Barnehage ble i sin tid opprettet som en stiftelse av firmaet MHwirth i Kristiansand. Ansatte i firmaet har derfor prioritet ved barnehageopptak. Barnehagen er stor, fordelt på to lokasjoner, med 8 avdelinger, og har plass til mange barn. Det er derfor ikke lenger bare firmaets ansatte som får plass, alle kan søke.

Den ene delen ligger nydelig til like ved sjøen. Her har vi egen sandstrand, brygge og båt, og her holder pekingendene våre til.

Den andre delen ligger idyllisk til ca 500 m fra sjøen, og kalles landet. På landet har vi flere hus som ligger på et flott og spennende uteområde. Her er det store gressvoller, frukttrær, bærbusker,veteranbil, lekehytter, balanse-løype med tau og en gøy akebakke.

Vi har fokus på å gi barna et sunt kosthold. Alle måltider, samt frukt og grønt serveres hver dag, og foreldre slipper derfor å sende med matpakke. Frokost serveres fra kl.07:00-08:15. Vi rydder bort frokosten kl. 08:30. Da er det tid for andre aktiviteter.

Vi serverer varm mat/lunsj to dager i uken; tirsdager og torsdager.

Maritippen tar imot  ca 130 barn i alderen 1-5 år og har aldersinndelte avdelinger.

Barnehagen er åpen alle arbeidsdager og åpningstiden er fra kl.07:00 til kl.17:00

Barna skal være hentet til kl. 16:50 slik at personalet kan rydde/stenge og gå hjem kl. 17:00.

Planleggingsdager er lagt til kveldstid.

Vi har et engasjert og stabilt personale, med bred kompetanse både faglig og erfaringsmessig. Vi er 36 ansatte som er stolte av arbeidsplassen vår.  Flere av barnehagelærerne har viderutdanning i veiledning,  noen har i tillegg gjennomført Språkløyper ved UIS, og vi har også en stor andel fagarbeidere. Daglig leder og nestleder har gjennomført den nasjonale styrerutdanningen og tatt master i ledelse.Vi tar imot barnehagelærer studenter fra UIA, og studenter fra KKG som har praksis hos oss. I året 2016 ble vi godkjent som lærebedrift, men vi har for tiden ingen lærlinger. I 2019 ingikk vi i et prosjekt med UIA som en lærerutdanningsbarnehage.Prosjektet vil vare i to år.

Vi tilbyr

  • Lek, vennskap og opplevelser
  • Språkstimulering
  • Matematikklek
  • Båt, fiske og sjøliv
  • Musikk og forming
  • Overnattingstur for «skolebarna»
  • Svømmekurs for "skolebarna"
  • Faste turdager/friluftsliv

 "Det man hører glemmer man, det man ser husker man, det man gjør forstår man"

- Loris Malaguzzi